Novosti

01.04.2020

Kia XCeed dobio dizajnersku nagradu Red Dot

Sva četiri člana obitelji Ceed s Red Dot nagradama

Urbani crossover Kia XCeed osvojio je dizajnersku nagradu Red Dot za 2020. godinu. Nagrada za dizajn proizvoda znači da je XCeed 4. predstavnik obitelji Ceed s Red Dot nagradom.

To je za Kiju već 25. nagrada Red Dot
S novom nagradom za Xceed se broj Red Dot nagrada za Kiju od 2009. godine, kada su prvi put dobili ovo priznanje, popeo na 25. Prošle godine nagradu su dobili Ceed, Ceed Sportswagon i ProCeed, koji su svaki pojedinačno nagrađeni zbog izuzetnog dizajna.

Karim Habib, voditelj Kijinog dizajnerskog centra, rekao je: “Kia već dugo vremena radi na unaprjeđivanju kvalitete svojih vozila i sve više unaprjeđuje korisnička iskustava. Crossover XCeed predstavlja tu našu novu viziju. Veoma sam ponosan što naše napore cijene kupci diljem svijeta.”

To je druga glavna dizajnerska nagrada za XCeed i cijelu gamu modela Ceed, jer je ovaj novi model već početkom ove godine dobio nagradu iF. XCeed je također nedavno osvojio i prestižno njemačko priznanje ‘Zlatni volan’ (Das Goldene Lenkrad).

Kia XCeed
Kia XCeed je novi urbani crossover (CUV) koji kombinira praktičnost kompaktnog sportskog terenca (SUV) sa sportskom upravljivošću hatchbacka. Radi se o vozilu, namijenjenom rastućoj potražnji europskih kupaca za vozilima koja su emocionalnija i dinamičnija od SUV-ova, kako po izgledu tako i po pitanju voznih svojstava.

Novi CUV, koji je nastao kao sportska alternativa tradicionalnim SUV-ovima, nudi usporedivu prostranost putnicima i njihovoj prtljazi. Auto oduševljava vozače sportskom upravljivošću, udobnošću i sigurnom vožnjom, dok zbog višeg položaja sjedenja vozačima nudi bolju preglednost na cesti u odnosu na klasični hatcback.

XCeed, koji je u prodaji isključivo u Europi, dizajniran je u Kijinom dizajnerskom centru u Frankfurtu. Od jeseni 2019. i početka prodaje, prodanih je u više od 20.000 primjeraka. Uskoro stiže i elektrificirana verzija modela - XCeed Plug-in Hybrid.

O dizajnerskim nagradama Red Dot
Nagrade Red Dot dijele se u tri kategorije (dizajn proizvoda, brand i komunikacije, te dizajn koncepta). Žiri je sastavljen od 40 međunarodnih eksperata, koji čine neovisni dizajneri, profesori dizajna i novinari. Žiri ocjenjuje na osnovi sljedećih kriterija: inovacije, kvaliteta, funkcionalnost i ekološka prihvatljivost. Ove godine su tvrtke iz 60 zemalja na natjecanje prijavile čak 6.500 proizvoda. Dizajnerski centar Sjeverni Ren-Vestfalija još od 1955. dijeli nagrade Red Dot, koje su postale jedne od najprestižnijih dizajnerskih nagrada na svijetu.

Isprobajte novi XCeed!

***


Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Tvrtka utemeljena 1944. godine proizvede oko 3 milijuna vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 51.000 ljudi, godišnje prihode od 47 milijardi USD i njihov adut je europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. U studiji 2019 J. D.  Power IQS Kia je zauzela 1. mjesto od svih masovnih brendova. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvoditeljča automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u nogometu i UEFA Europa League, najvećeg klupskog natjecanja na svijetu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan tvrtke »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.

 

Obavještenje

Tehnologija Cookie-a omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više