Novosti

27.03.2020

Kia Motors dobila novog predsjednika

Songovo bogato iskustvo u automobilskom poslu i stručnost bitni u tranziciji biznisa u budućnosti — električna vozila i rješenja mobilnosti

Iz Kia Motors Corporation javljaju da je Ho-sung Song, dosadašnji voditelj globalnih operacija, postao predsjednik najstarijeg korejskog proizvođača automobila.

Ho-sung Song vodit će implementaciju srednje- i dugoročne strategije ‘Plan S’
Gospodin Song će kao prvi čovjek Kije biti zadužen za ostvarivanje ‘Plana S’, srednje- i dugoročne strategije, čiji je cilj progresivno uspostavljanje liderskog položaja u automobilskoj industriji budućnosti.

Songovo bogato iskustvo u automobilskom poslu i stručnost bitni u tranziciji biznisa u budućnosti — električna vozila i rješenja mobilnosti
Dugogodišnje iskustvo gospodina Songa na različitim poljima automobilske djelatnosti i njegova stručnost u globalnom poslovanju širom svijeta biti će izuzetan adut kod prelaska Kije na poslovanje budućnosti, koje će obuhvaćati električna vozila i rješenja mobilnosti.

Prije zauzimanja sadašnjeg položaja voditelja globalnih operacija, gospodin Song je bio uspješan na različitim vodećim položajima, npr. kao predsjednik Kia Motors Europe i voditelj izvoznog odjela Kia Motors Corporation.

Kijina strategija Plan S želi prijeći s poslovnog sustava fokusiranog na vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem, na električna i autonomna vozila. Do 2025. godine Kia namjerava ponuditi 11 električnih vozila. Time Kia želi dostići 6,6-postotni tržišni udio na globalnom tržištu električnih vozila (bez Kine), dok bi ujedno 25% njene ukupne prodaje trebala predstavljati ekološki prihvatljivija vozila.

Dosadašnji predsjednik Han-woo Park ubuduće će biti savjetnik, što znači da će i dalje raditi na ispunjavanju Kijinih poslovnih ciljeva.

Nekoliko karijernih dostignuća Ho-sung Songa
-    voditelj globalnih operacija, Kia Motors Corporation (izvršni potpredsjednik)
-    predsjednik Kia Motors Europe (viši potpredsjednik)
-    voditelj izvoznog odjela, Kia Motors Corporation (potpredsjednik)
-    predsjednik Kia Motors France (potpredsjednik)

Kia. Prva za ljude.

***


Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Tvrtka utemeljena 1944. godine proizvede oko 3 milijuna vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 51.000 ljudi, godišnje prihode od 47 milijardi USD i njihov adut je europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. U studiji 2019 J. D.  Power IQS Kia je zauzela 1. mjesto od svih masovnih brendova. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvoditeljča automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u nogometu i UEFA Europa League, najvećeg klupskog natjecanja na svijetu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan tvrtke »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.

 

 

Obavještenje

Tehnologija Cookie-a omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više