Novosti

15.04.2020

Kia Telluride i e-Soul pobjednici izbora Svjetski auto 2020. godine

Telluride svjetski auto godine, e-Soul svjetski urbani auto

Kia je velika pobjednica izbora Svjetski auto godine (World Car Awards) jer je njezin model Telluride pobjednik u glavnoj kategoriji i tako je postao ‘svjetski auto godine’, dok je model e-Soul osvojio titulu ‘svjetski urbani auto’.

Kia Telluride je žiri nagradio zbog njegovog izrazitog dizajna i impresivne praktičnosti. Titula svjetski auto godine (World Car of the Year) predstavlja najnovije priznanje za model, koji je od lansiranja u 2019. već osvojio oko 70-ak nagrada. Veliki sportski terenac između ostalog je okrunjen sjevernoameričkim terencem godine, a postao je i SUV godine po izboru uglednog američkog MotorTrenda.

Potpuno električni e-Soul (u SAD se zove Soul EV) je po mišljenju žirija idealan urbani auto, koji uspješno spaja nulte emisije i impresivan domet na struju u kompaktnoj karoseriji, a može se pohvaliti i odvažnim dizajnom i izuzetnom praktičnošću.
 
“Svima nama u Kiji velika je čast što smo osvojili ne samo jednu, nego dvije nagrade žirija za svjetski auto godine,” rekao je Thomas Schemera, izvršni potpredsjednik i voditelj produktnog odjela u Kia Motors Corporation. “To je jedno od najtežih natjecanja u globalnoj automobilskoj industriji, stoga ova priznanja dokazuju da su Telluride i e-Soul zaista izvanredna vozila. Ove nagrade su i dokaz talenta i napora ekipe iz cijelog svijeta, koja stvara privlačne, visoko kvalitetne i praktične automobile, što itekako cijene naši kupci.”

Pobjednike natjecanja Svjetski auto godine bira 86-člani međunarodni žiri sastavljen od vrlo iskusnih i uglednih novinara iz 24 zemlje širom svijeta.

Kia Telluride, koji se prodaje u Sjevernoj Americi i nekim drugim tržištima (ne i u Europi), svoju moćnu figuru združuje s prostranom, praktičnom i visokokvalitetnom kabinom, koja može primiti do 8 putnika. Naoružan brojnim naprednim tehnologijama, 4x4 pogonom i sustavima asistencije, Telluride je idealan za obiteljske avanture na cesti i izvan nje.

Crossover e-Soul donosi potentan električni pogon s baterijskim sklopom kapaciteta 64 ili 39,2 kWh. Ekstravagantan model koji s jednim punjenjem može prijeći do 452 kilometra (izvedba 64 kWh; WLTP kombinirani ciklus) vozačima nudi veći domet od većine puno skupljih električnih vozila, zbog čega je idealan, kako za urbanu, tako i za izvangradsku vožnju. Napredne tehnologije za povećanje dometa – između ostalog i regenerativno kočenje – vozačima pružaju maksimalan domet s jednim punjenjem.

Kia. Prva za ljude.

 

***


Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Tvrtka utemeljena 1944. godine proizvede oko 3 milijuna vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 51.000 ljudi, godišnje prihode od 47 milijardi USD i njihov adut je europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. U studiji 2019 J. D.  Power IQS Kia je zauzela 1. mjesto od svih masovnih brendova. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvoditeljča automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u nogometu i UEFA Europa League, najvećeg klupskog natjecanja na svijetu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan tvrtke »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.
 

 

Obavještenje

Tehnologija Cookie-a omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više