Novosti

20.04.2020

Kia Motors za borbu protiv COVID-19 Slovačkoj donirala više od 375.000 eura

Kijina slovačka fondacija donira 200.000 € bolnicama za nabavku respiratora

Donacija slovačkoj vladi namijenjena je zaustavljanju širenja COVID-19 i liječenju pacijenata uz medicinsku opremu

Kia Motors Slovakia, jedan od najvećih poslodavaca u slovačkoj regiji Žilina je tamošnjoj vladi donirao 200.000 eura za nabavku respiratora.

Donacija je obavljena na svečanosti, gdje je Kyong Jae Lee, predsjednik Kia Motors Slovakia, predao ček u vrijednosti 200.000 eura Richardu Sulíku, zamjeniku premijera i ministru gospodarstva Slovačke. Donacija je namijenjena kupovini medicinskih uređaja koji su potrebni zaraženim koronavirusom, kao i za nabavku zaštitne opreme za zdravstveno osoblje i starije stanovnike žilinske regije.

Više od 140.000 eura za nabavku nove opreme za sveučilišnu bolnicu u Martinu
Pored toga je Kijina slovačka fondacija kupila i mobilnu anesteziološku opremu i respiratore u vrijednosti 140.000 eura za sveučilišnu bolnicu u gradu Martin.

35.000 eura Crvenom križu i drugim lokalnim udrugama za nabavku zaštitne opreme
Ovoga tjedna će bolnica u Žilini početi s distribucijom 10.500 maski za 3.500 pacijenata i zaposlenih u 26 jedinica u regiji. Kijina fondacija je više od 35.000 eura donirala slovačkom Crvenom križu i drugim lokalnim udrugama za nabavku medicinskih šatora, zaštitnih maski i ostale osobne zaštitne opreme.

Kia Motors Slovakia će i dalje surađivati s tamošnjom vladom i lokalnim vlastima kako bi podržavala mjere za sprječavanje širenja COVID-19.

Kia. Prva za ljude.

***


Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Tvrtka utemeljena 1944. godine proizvede oko 3 milijuna vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 51.000 ljudi, godišnje prihode od 47 milijardi USD i njihov adut je europski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. U studiji 2019 J. D.  Power IQS Kia je zauzela 1. mjesto od svih masovnih brendova. Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvoditeljča automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i službeni automobilski partner Svjetskog prvenstva u nogometu i UEFA Europa League, najvećeg klupskog natjecanja na svijetu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan tvrtke »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.

 

Obavještenje

Tehnologija Cookie-a omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više