Novosti

17.06.2022

Kijina prodaja u svibnju u Europi porasla za 9,8%

Rast prodaje vozila Kia na mjesečnoj i godišnjoj razini 
Elektrificirani modeli predstavljaju više od trećine Kijine prodaje

Najnoviji podaci Europskog udruženja proizvođača automobila (ACEA) pokazuju kako prodaja vozila Kia u Europi (ovdje spadaju zemlje članice EU, EFTA i Velika Britanija) i dalje raste na mjesečnoj i godišnjoj razini, usprkos padu europskog tržišta.

Kia u svibnju u Europi prodala 48.665 vozila što predstavlja tržišni udio od 5,1%
Prošli mjesec prvi put je bilo registriranih 48.665 putničkih vozila Kia što je 9,8% više nego u svibnju prošle godine. To na zahtjevnom europskom tržištu predstavlja tržišni udio od 5,1%. Ovaj rezultat također predstavlja 2-postotno povećanje prvi put registriranih vozila Kia u usporedbi s travnjem.

Europsko tržište putničkih vozila u svibnju palo za 12,5% 
Ukupno je tržište europskih putničkih vozila već drugi mjesec zaredom palo i to za čak 12,5% u odnosu na svibanj 2021. godine.

Predsjednik Kia Europe Jason Jeong rekao je: “Vrlo su teška vremena za tržište putničkih vozila, ali ove prodajne brojke pokazju kako privlačnost marke Kia i njenih izuzetnih modela odjekuje kod evropskih kupaca. Automobilska industrija se suočava s velikim promjenama, ali Kia i dalje predvodi održivost vozila i zajedničku upotrebu vozila i novu mobilnost.”

Elektrificirani modeli predstavljaju više od trećine Kijine prodaje
U maju su više od trećine (35 %) Kijine prodaje predstavljala vozila s elektrificiranim pogonima. Najprodavaniji modeli Kia su bili Ceed (Ceed, karavanski Sportswagon, fastback ProCeed; 8.432 vozila) i potpuno novi Sportage (8.143 vozila). Treće, četvrto i peto mjesto zauzeli su crossoveri Niro, Stonic i XCeed.

Obavještenje

Tehnologija Cookie-a omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više